Chcemy opowiedzieć Ci historię o świecie nauki. O tym, jak to się stało, że jesteśmy właśnie tu i teraz. Wszystko zaczęło się od wizji, jednej myśli. Idei, która nas porwała i wywołała lawinę niezwykłych zdarzeń. Nasze bioniczne rewolucje zaczęły się od komórki, bo to właśnie od komórki zaczyna się życie. Komórka wyznacza nowy początek.

Wyobraź sobie przestrzeń laboratoryjną, a w niej naukowców. Wszystkie, nawet te niepozorne czynności stanowią proces. Proces odkrywania tego, co nieznane. Proces tworzenia czegoś zupełnie nowego. Nauka nie zna dnia ani nocy, nie daje wytchnienia. Jeśli ją kochasz i wierzysz w jej moc, będziesz podążać tą ścieżką już zawsze.

Nasza droga była pełna wyzwań i niezliczonych prób. Dowodem naszej determinacji i siły są odkrycia, których dokonaliśmy. Kolejne elementy kosmicznej układanki. Biotusze do druku tkanek i naczyń, technologia samego biodrukowania i wytwarzania naczyń krwionośnych, bioreaktor do hodowania narządów, płyn perfuzyjny. A to wszystko w oparciu o stworzenie idealnego środowiska dla każdej, poszczególnej komórki i całego bionicznego organu.

14 marca 2019 roku wydrukowaliśmy pierwszy na świecie unaczyniony prototyp bionicznej trzustki. Każda cząstka tej wyjątkowej całości otwiera drogę do kolejnych odkryć. Nasze doświadczenie jest sumą doświadczeń każdego z nas. Wierzymy w tę technologię, znamy jej potencjał i chcemy ją rozwijać. Każdego dnia, w każdej sekundzie zbliżamy się do kolejnego przełomu. To ten moment, w którym niemożliwe staje się możliwe.

Naszym celem jest budowa Europejskiego Centrum Biotechnologii Medycznych, gdzie będziemy kontynuować badania i opracowywać pionierskie terapie medyczne.  Połączenie nauki i medycyny w jednym miejscu. Jedyny taki ośrodek w Polsce, który odmieni życie obecnych i przyszłych pokoleń. Jeden doskonały organizm, a w nim bioniczne rewolucje. Wierzymy w potęgę nauki i nasze możliwości. Za naszym pomysłem stoi wiele wybitnych umysłów. Brakuje nam tylko stałego miejsca do realizacji naszych pasji. Pamiętaj, że przyszłość zaczyna się już dziś i pomóż nam dokonać wielkich rzeczy.

Drogi przyjacielu, zabieramy Cię w podróż do wnętrza bionicznego narządu. Zdjęcia zamieszczone w katalogu, zdradzą Ci tajemnice bionicznej trzustki. Znajdziesz tu wyspy trzustkowe, fibroblasty, komórki śródbłonka, tworzące się naczynia i wiele więcej.  Weź głęboki oddech i zobacz to, czego nie widać gołym okiem. Wspaniałych wrażeń!

Każde kolejne zdjęcie to fragment historii. Historii o ludziach z pasją, którzy chcą odkrywać “białe plamy” na mapie nauki, a dzięki temu ratować zdrowie i życie milionów.

dr hab. med. Michał Wszoła
chirurg transplantolog
Przewodniczący Rady Naukowej
Fundacji Badań i Rozwoju Nauki

Współorganizatorem aukcji jest Dom Aukcyjny
„Art in House”.

Dziękujemy prowadzącej Aukcję „Bioniczne Rewolucje”,
Pani Anicie Wolszczak-Karasiewicz, właścicielce Domu Aukcyjnego,
za wsparcie przy popularyzacji nauki i sztuki.

Chcemy opowiedzieć Ci historię o świecie nauki. O tym, jak to się stało, że jesteśmy właśnie tu i teraz. Wszystko zaczęło się od wizji, jednej myśli. Idei, która nas porwała  i wywołała lawinę niezwykłych zdarzeń. Nasze bioniczne rewolucje zaczęły się od komórki, bo to właśnie od komórki zaczyna się życie. Komórka wyznacza nowy początek.

Naszym celem jest budowa Europejskiego Centrum Biotechnologii Medycznej, gdzie będziemy kontynuować badania i opracowywać pionierskie terapie medyczne.  Połączenie nauki i medycyny w jednym miejscu. Jedyny taki ośrodek w Polsce, który odmieni życie obecnych i przyszłych pokoleń. Jeden doskonały organizm, a w nim bioniczne rewolucje. Wierzymy w potęgę nauki i nasze możliwości. Za naszym pomysłem stoi wiele wybitnych umysłów. Brakuje nam tylko stałego miejsca do realizacji naszych pasji. Pamiętaj, że przyszłość zaczyna się już dziś i pomóż nam dokonać wielkich rzeczy.

dr hab. med. Michał Wszoła
chirurg transplantolog
Przewodniczący Rady Naukowej
Fundacji Badań i Rozwoju Nauki

Współorganizatorem aukcji jest Dom Aukcyjny
„Art in House”.

Dziękujemy prowadzącej Aukcję „Bioniczne Rewolucje”,
Pani Anicie Wolszczak-Karasiewicz, właścicielce Domu Aukcyjnego,
za wsparcie przy popularyzacji nauki i sztuki.

Środki zebrane
podczas aukcji