Biodrukowanie
ŻOŁĄDKA
Projekt
Ogarnij Cukier
Badania pilotażowe nad ekspresją genów w
cukrzycy
My o sobie 😉

Fundacja Badań i Rozwoju Nauki powstała w 2009 roku. Organizacja zajmuje się głównie działalnością edukacyjną i badawczą w zakresie nauk medycznych oraz biochemicznych. Powstała z pasji i chęci zmieniania otaczającej nas rzeczywistości. Inspiracją do założenia Fundacji była i jest działalność naukowa dr hab. med. Michała Wszoły, chirurga, transplantologa, a przede wszystkim oddanego pacjentom lekarza.

Zespół Fundacji tworzą młodzi naukowcy pełni zapału. Czternastu specjalistów z zakresu nauk medycznych, biologicznych i chemicznych, których łączy wspólna idea i głębokie przekonanie, że to właśnie Polacy mogą zostać twórcami przełomowych terapii medycznych.

Obecnie wspólnie z Konsorcjum Bionic pracujemy nad projektem biodrukowania 3D bionicznej trzustki – narządu, który umożliwi osobom z cukrzycą normalne funkcjonowanie, a także zastąpi konieczność przewlekłej insulinoterapii.

Od powstania Fundacji niezmiennie realizowanym celem jest promowanie rozwoju polskiej nauki w kraju i na świecie. Zespołowi towarzyszy przeświadczenie, że Polska, jako kraj, który ma wysoce wykwalifikowanych i kreatywnych naukowców, może realnie wpłynąć na postęp i rozwój technologiczny świata.

JAK ŻYĆ Z CUKRZYCĄ? I DOWIEDZ SIĘ!

Z naszego ebooka dowiesz się między innymi, dlaczego tak ważne jest leczenie cukrzycy.

DOŁĄCZ DO NAS I POMÓŻ INNYM

Jesteś pełen uśmiechu i entuzjazmu? Nie czekaj przyłącz się i pomóź nam zmieniać rzeczywistość.

Nasi Partnerzy
Media o nas
Mówi się o nas
Cukrzyca w liczbach