WALCZYMY Z
Bionicznej Trzustki
Projekt
Ogarnij Cukier
Badania pilotażowe nad ekspresją genów w
cukrzycy
Innowatorzy, którzy zmieniają świat

Nasi naukowcy osiągnęli sukces na skalę światową. W marcu 2019 roku wydrukowaliśmy pierwszy na świecie unaczyniony prototyp bionicznej trzustki. Obecnie prowadzimy badania przedkliniczne. Fundacja jako lider Konsorcjum Bionic pracuje nad biodrukowaniem 3D bionicznej trzustki – funkcjonalnego narządu zbudowanego z żywych komórek, który umożliwi osobom z cukrzycą normalne funkcjonowanie.

Łączy nas wspólna idea i głębokie przekonanie, że to właśnie polscy naukowcy mogą zostać twórcami przełomowych terapii medycznych. Zastosowanie bionicznej trzustki w praktyce klinicznej zrewolucjonizuje leczenie cukrzycy i będzie jednym z największych sukcesów medycznych XXI wieku. Ta przełomowa technologia wyznacza rewolucję medyczną, która otwiera drogę do opracowania kolejnych pionierskich terapii medycznych.

JAK ŻYĆ Z CUKRZYCĄ? I DOWIEDZ SIĘ!

Z naszego ebooka dowiesz się między innymi, dlaczego tak ważne jest leczenie cukrzycy.

DOŁĄCZ DO NAS I POMÓŻ INNYM

Jesteś pełen uśmiechu i entuzjazmu? Nie czekaj przyłącz się i pomóź nam zmieniać rzeczywistość.

Nasi Partnerzy
Media o nas
Mówi się o nas
Cukrzyca w liczbach