Zbiórka Świąteczna

• Zbiórka Świąteczna

Świąteczna zbiórka na zakup młynka kriogenicznego

Święta Bożego Narodzenia i czas powitania Nowego Roku to najlepsza okazja, aby zrobić coś dobrego nie tylko dla siebie, ale i dla innych. Wspierając działania Fundacji masz realny wpływ na wyleczenie milionów ludzi żyjących z cukrzycą na całym świecie!

Uruchomiliśmy świąteczną zbiórkę pieniężną na zakup młynka kriogenicznego do laboratorium FBRIN i liczymy na Twoją pomoc! Każda złotówka się liczy, a specjalistyczny sprzęt kosztuje 50.000 PLN.

młynek kriogeniczny

Dlaczego zbieramy właśnie na ten sprzęt?

Młynek kriogeniczny stosuje się do mielenia niskotemperaturowego próbek o dużej twardości i wrażliwości termicznej. W projekcie biodrukowania 3D bionicznej trzustki młynek jest niezbędnym narzędziem w codziennej pracy zespołu naukowego. Wykorzystywany jest m.in. przy produkcji biotuszy oraz przy innych projektach naukowych Fundacji, np. przy biodukowaniu modelu tkanki wątrobowej do oceny toksyczności leków i skuteczności terapii antynowotworowych.

Co możesz dla nas zrobić?

Wpłać nawet symboliczną kwotę, abyśmy byli bliżej celu i na początku 2022 roku mogli kupić specjalistyczny sprzęt do pracy nad bioniczną trzustką.

Udostępnij naszą zbiórkę, zachęć w mediach społecznościowych swoich znajomych i bliskich, aby dołączyli do nas! Im będzie nas więcej, tym większa szansa na to, że uda się zebrać potrzebne środki.

Dlaczego warto do nas dołączyć?

Stworzenie w pełni funkcjonalnej 3D bionicznej trzustki to nadrzędny cel zespołu Fundacji. Od początku uważaliśmy, że jesteśmy w stanie tego dokonać, że najważniejsze jest realizacja projektu i wdrożenie 3D bionicznej trzustki do praktyki klinicznej na całym świecie. Pracujemy z myślą i dla dobra pacjentów diabetologicznych.

Możesz pomóc nam zrealizować wspólny cel wspierając nasze działania. Tylko wsparcie tak dobrych ludzi jak Ty, daje nam nadzieję na przyszłość i powodzenie naszych projektów.