dr n. wet. Grzegorz Tymicki

Biolog, doktor nauk weterynaryjnych. Specjalista z zakresu histologii i immunohistochemii. Menadżer zespołu ds. decelularyzacji.

Zespół naukowy

Biolog, doktor nauk weterynaryjnych. Specjalista z zakresu histologii i immunohistochemii. Członek ESOT. Pracę magisterską i doktorską wykonał na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej w Katedrze Fizjologii Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Dotychczasowe badania prowadził w zakresie histologii naczyń krwionośnych oraz tkanki kostnej w warunkach niedoboru steroidowych hormonów płciowych w osteopatii i osteoporozie. Podczas studiów doktoranckich w latach 2013-2018 zdobył szerokie doświadczenie w pracy laboratoryjnej i jako wykładowca akademicki. Od 2018 roku zajmuje stanowisko menadżera zespołu ds. decelularyzacji w Fundacji Badań i Rozwoju Nauki przy realizacji projektu biodruku 3D bionicznej trzustki.

Ukończone kursy i certyfikaty:

2015 – Szkolenie dla osób odpowiedzialnych za planowanie i wykonywanie procedur i doświadczeń oraz uśmiercających zwierzęta, PolLASA