Rydygiera 8, Warszawa

Dane osobowe

Przed skorzystaniem z usług naszej witryny i podaniem jakichkolwiek danych prosimy o zapoznanie się z całą treścią polityki zachowania poufności. Fundacja Badań i Rozwoju Nauki informuje, że wszelkie dane teleadresowe/adresowe otrzymywane za pośrednictwem serwisu internetowego i strony www, będą wykorzystywane wyłącznie przez Fundację Badań i Rozwoju Nauki.

W każdym przypadku podanie danych osobowych w kwestionariuszach kontaktowych na stronie  www Fundacji jest dobrowolne, a ich przetwarzanie odbywa się wyłącznie za zgodą użytkownika. Jednocześnie informujemy, że zgodnie z art. 32 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych, przysługuje Państwu prawo do:

• informacji o celu, zakresie i sposobie przetwarzania danych osobowych,
  • dostępu do danych osobowych,
  • zmieniania tych danych,
  • żądania zaprzestania przetwarzania Państwa danych w celach marketingowych,
  • otrzymania informacji o udostępnianiu danych osobowych podmiotom określonym w przepisach prawa.

Wszystkie dane mogą Państwo zmienić na recepcji w siedzibie Fundacji. Zmiana danych osobowych może być dokonana jedynie przez upoważnionego pracownika Fundacji, tylko i wyłącznie z użyciem autoryzacji zmian przez Klienta (własnoręczny podpis na formularzu zmiany danych osobowych).

Administrator Danych Osobowych

Zgodnie z art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych informujemy, że administratorem Państwa danych osobowych jest Fundacja Badań Rozwoju i Nauki.

Administrator Bezpieczeństwa Informacji

W Fundacji Badań i Rozwoju Nauki za nadzór nad prawidłowym przetwarzaniem danych osobowych odpowiada Administrator Bezpieczeństwa Informacji, powołany w drodze Uchwały przez Administratora Danych Osobowych.

Gromadzenie Informacji

Korzystanie z serwisu internetowego oraz strony www Fundacji oznacza przyjęcie przez Państwa warunków niniejszej polityki prywatności. Za każdym razem przy przekazywaniu informacji za pośrednictwem niniejszej witryny wyrażają Państwo zgodę na zbieranie, wykorzystywanie i ujawnianie tych informacji zgodnie z niniejszą polityką prywatności. Dane osobowe podlegają ochronie zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych. Fundacja gromadzi Państwa dane wyłącznie w zakresie niezbędnym do profesjonalnej obsługi serwisu.

Serwis internetowy oraz strona www wyposażone są w środki bezpieczeństwa, mające na celu ochronę danych pozostających pod naszą kontrolą przed ich utratą, niewłaściwym wykorzystaniem czy modyfikacją. Zobowiązani jesteśmy chronić wszelkie informacje ujawnione zgodnie z normami ochrony bezpieczeństwa i zachowania poufności.

Prawa dostępu do danych osobowych użytkowników serwisu zostały ograniczone do minimum i mają do nich dostęp tylko i wyłączenie wybrani pracownicy Fundacji poprzez autoryzowany system dostępu, monitorujący ruch w tym zakresie zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

Gdy znajdziecie się Państwo na naszej stornie www czy w serwisie internetowym, automatycznie rejestrowane będą dane dotyczące Państwa podstawowych aktywności (adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego). Dane te będą wykorzystywane tylko i wyłącznie w celach administracyjnych i statystycznych.

Komunikacja z naszymi serwerami jest szyfrowana i odbywa się z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Serwery, na których przechowywane są dane osobowe są własnością i pod kontrolą Fundacji Badań i Rozwoju Nauki.

Newslettery, formularze inne, badania ankietowe

Serwis internetowy i strona www oferują użytkownikom możliwość rezygnacji z otrzymywania zamówionych newsletterów. Zapewniamy Użytkownikom opcję usunięcia informacji o sobie z naszej bazy danych i umożliwią wstrzymanie otrzymywania informacji wysyłanych za pomocą poczty elektronicznej. Można tego dokonać, postępując według instrukcji dołączonej do treści nadsyłanych przez nas wiadomości. Użytkownicy mają możliwość zadawania pytań lub skontaktowania się z pracownikami Fundacji. Fundacja przechowuje korespondencję z użytkownikami serwisu dla celów statystycznych oraz w celu analizy i poprawy standardu świadczonych usług.

• utrzymania sesji użytkownika (po zalogowaniu);
  • lepszego dopasowania serwisu do potrzeb użytkowników (np. zapamiętanie ostatnio używanych połączeń w celu przygotowania odpowiednich podpowiedzi).

Linki zewnętrzne

Serwis internetowy oraz strona www zawiera także linki (tzw. odsyłacze) prowadzące na inne strony i serwisy internetowe. Polityka prywatności tych serwisów jest regulowana osobnymi postanowieniami/przepisami. Fundacja Badań i Rozwoju Nauki nie ponosi odpowiedzialności za zawarte w nich treści oraz prowadzoną politykę prywatności.