Katarzyna Kosowska

Specjalistka w dziedzinie inżynierii chemicznej i procesowej. Od 2018 roku zajmuje stanowisko menadżera zespołu chemicznego.

Zespół naukowy

Biotechnolog, absolwentka z wyróżnieniem Wydziału Chemicznego Politechniki Warszawskiej. Doktorantka na Wydziale Inżynierii Chemicznej i Procesowej Politechniki Warszawskiej, gdzie specjalizuje się w produkcji struktur porowatych użytecznych w inżynierii biomedycznej jako implanty kostne poprzez spienianie materiałów kompozytowych z wykorzystaniem CO2 w stanie nadkrytycznym. W trakcie kariery akademickiej zdobyła duże doświadczenie w pracy laboratoryjnej i jako wykładowczyni akademicka, a także realizowała granty dziekańskie. Specjalistka w dziedzinie inżynierii chemicznej i procesowej oraz autorka publikacji w tej dziedzinie. Uczestniczka i prelegentka na krajowych i międzynarodowych konferencjach. Od 2018 roku zajmuje  stanowisko  menadżera zespołu chemicznego w Fundacji Badań i Rozwoju Nauki przy realizacji projektu biodruku 3D bionicznej trzustki.