demo@example.com 1st Floor New World. +848556778345

Oferty pracy - Fundacja

PRACA PRZY PROJEKTACH NAUKOWO-BADAWCZYCH B+R

Fundacja Badań i Rozwoju Nauki poszukuje inżyniera-programisty do pracy przy innowacyjnym projekcie z wykorzystaniem druku 3D .

Stanowisko: Inżynier/specjalista ds. druku 3D i biodrukowania

Miejsce pracy: mazowieckie / Warszawa

Zakres obowiązków:

• Optymalizacja parametrów biodrukowania poprzez modyfikację, tworzenie i rozwijanie oprogramowania systemów wbudowanych drukarek 3D i biordukarki Cellink BioX w celu optymalizacji drukowania
  • Przygotowywanie plików wykonawczych dla drukarek 3D typu FDM SLA/DLP oraz dla biodrukarki Cellink BioX
  • Opracowywanie modeli do biodrukowania  do zastosowania w biodruku oraz do tradycyjnego druku 3D do tworzenia części urządzeń laboratoryjnych
  • Biodrukowanie modeli biologicznych, zapewnienie niezbędnego zaplecza do przeprowadzenia badań naukowych (wytwarzanie niezbędnych elementów / produktów za pomocą technologii druku 3D.
  • Prace badawczo rozwojowe nad autorskimi urządzeniami medyczno-laboratoryjnymi, projektowanie i wdrażania nowych funkcjonalności
  • Tworzenie dokumentacji technicznej oprogramowania wbudowanego
  • Tworzenie dokumentacji technicznej i patentowej

Wymagania:

• Wykształcenie kierunkowe (stopień inżynier): informatyka, elektronika, automatyka lub pokrewne
  • Minimum 2 lata doświadczenia zawodowego w programowaniu C/C++ urządzeń elektronicznych
  • Biegła znajomość programów typu „slicer" takich jak Cura/Slicer/Repetier
  • Znajomość składni plików GCODE stosowanych w druku 3D
  • Znajomość systemów CAD – preferowany Solidworks.
  • Znajomość oprogramowania drukarek 3D Marlin lub Reprap lub Klipper
  • Umiejętność pracy w zespole przy tworzeniu oprogramowania (w tym znajomość systemu kontroli wersji GIT)
  • Umiejętność organizacji i samodzielnego wykonywania swojej pracy.

Mile widziane:

• Znajomość budowy drukarek 3D – napędy, elektronika
  • Widza z zakresu elektroniki, umiejętność czytania schematów
  • Doświadczenie w programowaniu systemów safety-critical w branży urządzeń medycznych lub automotive.
  • Doświadczenie w przeprowadzaniu code review
  • Doświadczenie w pisaniu oprogramowania za pomocą techniki Test-driven development (TDD)
  • Umiejętność pracy z narzędziami elektronicznymi: multimetr, oscyloskop, analizator stanów logicznych
  • Doświadczenie w pracach naukowo laboratoryjnych.
  • Doświadczenie w pracach związanych z ochroną patentową i certyfikacją urządzeń elektronicznych.

Oferujemy:

• Pracę w zespole profesjonalistów i pasjonatów
  • Możliwość rozwoju zawodowego
  • Uczestnictwo w ambitnych i innowacyjnych projektach naukowych
  • Możliwość uczestnictwa w dodatkowych szkoleniach
  • Zatrudnienia na umowę o prac
  • Atrakcyjne wynagrodzenie
  • Miłą atmosferę pracy

Uprzejmie informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami. Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie aplikacji na adres e-mail: kontakt@fundacjabirn.pl

Prosimy o zawarcie w aplikacji następującej klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu rekrutacji zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)”.

Informujemy, że Administratorem danych jest Fundacja Badań i Rozwoju Nauki  z siedzibą w Warszawie, Al. Prymasa Tysiąclecia 79A. Dane zbierane są dla potrzeb rekrutacji. Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie dodatkowych danych osobowych jest dobrowolne.

Fundacja