lek. Andrzej Berman

Lekarz, naukowiec, chirurg ogólny i transplantacyjny od początku zaangażowany w projekt bionicznej trzustki. Współtwórca i realizator programu przeszczepiania wysp trzustkowych w Polsce oraz współtwórca Stowarzyszenia Aktywni z Cukrzycą. Współautor metody decelularyzacji trzustki i projektu bioreaktora do przechowywania bionicznej trzustki.

Zespół naukowy

Doktor nauk medycznych, lekarz, naukowiec, chirurg ogólny, który przez 8 lat pracował w Katedrze i Klinice Chirurgii Ogólnej i Transplantacyjnej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Propagator mini inwazyjnych technik zabiegowych w proktologii, gastrologii, chirurgii ogólnej i endoskopii. Brał udział w pierwszym na świecie endoskopowym przeszczepie wysp trzustkowych pod błonę śluzową żołądka. Uczestnik licznych kursów i zjazdów z zakresu chirurgii mini inwazyjnej, proktologii, gastrologii. Współtwórca i realizator programu przeszczepiania wysp trzustkowych w Polsce oraz współtwórca Stowarzyszenia Aktywni z Cukrzycą. Od początku zaangażowany w projekt bionicznej trzustki. Współautor metody decelularyzacji trzustki i projektu bioreaktora do przechowywania bionicznej trzustki.