Tomasz Dobrzański

Zespół naukowy

Specjalista z zakresu modelowania i druku 3D. Absolwent Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej. W ramach pracy magisterskiej skonstruował mobilnego robota poruszającego się ruchem wielokierunkowym. Posiada wieloletnie doświadczenie w  branży, pracował w Instytucie Kardiologii przy projekcie stworzenia innowacyjnego monitoringu pracy serca oraz jako konstruktor firmie specjalizującej się w technologiach materiałów kompozytowych. Uczestnik wielu konferencji i targów branżowych z zakresu druku i biodruku 3D. Od 2018 roku zajmuje stanowisko inżyniera konstruktora i specjalisty od druku 3D w Fundacji Badań i Rozwoju Nauki, gdzie w ramach projektu biodruku 3D bionicznej trzustki pracuje nad stworzeniem biodrukarki 3D i bioreaktora.