dr n. med. Marta Serwańska – Świętek

• Stanowisko:
    Zespół naukowy

Doktor nauk medycznych, specjalista chorób wewnętrznych, specjalista nefrologii, specjalista transplantologii klinicznej. Posiada 16-letnie doświadczenie w pracy klinicznej i ambulatoryjnej. Odbyła szkolenia w zagranicznych ośrodkach nefrologicznych i transplantacyjnych, między innymi w University of Minnesota, Sahlgrenska University Hospital, Universitat de Barcelona. Uczestnik licznych kongresów międzynarodowych i krajowych z zakresu nefrologii, nadciśnienia tętniczego, diabetologii i transplantologii.

Zainteresowania: malarstwo flamandzkie, podróże, teatr, narciarstwo, kajakarstwo, promocja zdrowego trybu życia.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundację Badań i Rozwoju Nauki w celu korzystania z usługi „Newsletter”. Jestem świadom/a, iż moja zgoda może być odwołana w każdym czasie, co skutkować będzie usunięciem moich danych osobowych z bazy danych Fundacji. Pełny tekst polityki prywatności oraz Regulamin.