Piknik Naukowy 2019

Dziękujemy bardzo wszystkim za spędzony czas na naszym stanowisku. Do zobaczenia za rok!

23. Piknik Naukowy „My i Maszyny” już za nami! W wydarzeniu wzięło udział aż 50 tysięcy pasjonatów nauki. Zainteresowanie stanowiskiem Fundacji przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Licznym odwiedzającym zaprezentowaliśmy pokazy druku 3d, biodrukowania tkanek oraz wydrukowany przez naszych naukowców bioniczny narząd w bioreaktorze.

11 maja 2019
PGE NARODOWY

Pokazy druku 3D zostały przygotowane i przeprowadzone przez wolontariuszy z Koła Naukowego Druku 3D Politechniki Warszawskiej

Największym zainteresowaniem najmłodszych uczestników Pikniku Naukowego cieszył się kącik dziecięcy. Specjalnie dla małych odkrywców stworzyliśmy przestrzeń, w której mogli wydrukować za pomocą długopisów 3D swój własny model przestrzenny. Była to niezwykle fascynująca nauka kreatywnego myślenia i precyzji.

Kącik dziecięcy został zorganizowany przy wsparciu firm Polaroid oraz System BANK, które użyczyły nam długopisy 3D i materiały do druku. Dziękujemy za wsparcie i zaangażowanie w popularyzację nauki wśród najmłodszych.

Razem pobudzamy wyobraźnię i spełniamy marzenia.

Organizatorzy

Konkurs: Zaprojektuj trzustkę przyszłości

Zadanie konkursowe polegało na opisaniu bądź narysowaniu odpowiedzi na pytanie: Jak wyobrażasz sobie wygląd wydrukowanej, bionicznej trzustki? Spośród wielu bardzo oryginalnych prac, komisja wyłoniła jednego głównego zwycięzcę i przyznała trzy wyróżnienia. Nagrodami dla laureatów są modele 3D, które zostały  wydrukowane podczas wydarzenia.