Zespół fundacji
  • Prezes Fundacji
    Od 2016 współtworzy strategię zarządzania częścią organizacyjno-techniczną.
  • Aleksandra Socha
    Dyrektor Zarządzający
    Specjalistka z wieloletnim doświadczeniem w obszarze marketingu i komunikacji.
  • Jolanta Janiszewska
    Kierownik Biura
    W swojej karierze zawodowej nabyła umiejętności taktyczne, zarządzania budżetem, kierowanie kapitałem ludzkim oraz efektywnym koordynowaniem działań organizacji.
  • Maciej Twarogowski
    Koordynator projektów
    Absolwent Uniwersytetu Szczecińskiego i Politechniki Warszawskiej. Posiada wieloletnie doświadczenie w koordynowaniu projektów oraz w prowadzeniu własnego biznesu w branży e-commerce.
  • dr hab. med. Michał Wszoła
    Przewodniczący Rady Konsorcjum BIONIC
    Chirurg transplantolog, pomysłodawca bionicznej trzustki, autor nowej metody mini inwazyjnego leczenia powikłanej cukrzycy - endoskopowego przeszczepienia wysp trzustkowych pod śluzówkę żołądka oraz współzałożyciel międzynarodowych platform multimedialnych do wymiany wiedzy medycznej medtube.net i medizzy.com.
  • Przewodniczący Rady Konsorcjum BIONIC
  • lek. Dominik Drobiński
    Zespół naukowy
    Kierownik Pododdziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii w Klinice Kardiochirurgii Samodzielnego Publicznego Centralnego Szpitala Klinicznego na Oddziale Intensywnej Terapii Kardiochirurgicznej.
  • dr n. med. Marta Klak
    Manager Laboratorium
    Doktor nauk medycznych, specjalista biologii medycznej i biotechnolog. Współtworzyła protokół izolacji świńskich wysp trzustkowych na potrzeby projektu bionicznej trzustki.
  • lek. Andrzej Berman
    Zespół naukowy
    Lekarz, naukowiec, chirurg ogólny i transplantacyjny od początku zaangażowany w projekt bionicznej trzustki. Współtwórca i realizator programu przeszczepiania wysp trzustkowych w Polsce oraz współtwórca Stowarzyszenia Aktywni z Cukrzycą. Współautor metody decelularyzacji trzustki i projektu bioreaktora do przechowywania bionicznej trzustki.
  • Tomasz Bryniarski
    Zespół naukowy
    Bioinżynier i specjalista od biodruku 3D. Przeprowadził wydruk pierwszego na świecie w pełni unaczynionego prototypu bionicznej trzustki.
  • Katarzyna Kosowska
    Zespół naukowy
    Specjalistka w dziedzinie inżynierii chemicznej i procesowej. Od 2018 roku zajmuje stanowisko menadżera zespołu chemicznego.
  • Tomasz Dobrzański
    Zespół naukowy
    Specjalista z zakresu modelowania i druku 3D. Absolwent Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej.
  • Dominika Ujazdowska
    Zespół naukowy
    Od sierpnia 2020 pracuje w Fundacji Badań i Rozwoju Nauki przy realizacji projektu biodruk 3D biotonicznej trzustki, gdzie zajmuje się głównie zakładaniem hodowli komórkowych.
  • Dr n. biol. Paweł Turowski
    Zespół naukowy
    Biotechnolog. Prowadził badania naukowe na Uniwersytecie w Giessen w Niemczech, gdzie uzyskał tytuł doktorski z zakresu biologii płuc i nerek.
  • dr n. biol Piotr Cywoniuk
    Zespół naukowy
    Biotechnolog. Specjalista ds. komórek macierzystych. Zajmuje się głównie zagadnieniami związanymi z biologią molekularną i modyfikacjami genetycznymi.
  • Łukasz Kaczyński
    Zespół naukowy
    Technolog Żywności. Studia inżynierskie ukończył w marcu 2017 r. na Wydziale Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
  • Dawid Kubinkiewicz
    Zespół naukowy
    Specjalista ds. oprogramowania systemów wbudowanych i elektroniki. Absolwent Szczecińskiej Akademii Morskiej Wydziału Nawigacyjnego kierunku Informatyki.
  • Mariusz Wyrwicki
    Zespół naukowy
    Technolog chemik z wieloletnim doświadczeniem w pracach laboratoryjnych
  • dr n. wet. Grzegorz Tymicki
    Zespół naukowy
    Biolog, doktor nauk weterynaryjnych. Specjalista z zakresu histologii i immunohistochemii. Menadżer zespołu ds. decelularyzacji.
  • Aleksandra Kaczorowska
    Zespół naukowy
    Współpracowała z Fundacją, jednak zbyt wcześnie odeszła. Absolwent Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego ( WUM) i UW. Student na Uniwersitat dè Barcelona. Krajowy Koordynator d.s Transplantologii.
Nasi Wolontariusze
  • Joanna Czerwińska
    Wolontariusz
    Absolwentka Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Prywatnie lubi zdrowy styl życia, uwielbia spacerować i podróżować.
  • Lek. Magdalena Kwapisz
    Wolontariusz
    Autor i współautor wielu publikacji w czasopismach krajowych i zagranicznych oraz doniesień zjazdowych.
  • Lek. Kalina Jędrzejko
    Wolontariusz
    Doktorantka WUM. Jest autorką lub współautorką licznych publikacji z dziedziny chirurgii ogólnej i transplantologii.
  • Lek. Magdalena Nita
    Wolontariusz
    Aktualnie odbywa szkolenie specjalistyczne z zakresu chirurgii ogólnej w Szpitalu Klinicznym Dzieciątka Jezus Warszawskiego UM.
  • Łukasz Górski
    Wolontariusz
    Z wykształcenia biotechnolog, absolwent warszawskiej SGGW. Miłośnik sportu, a w szczególności piłki nożnej i siatkówki plażowej
  • dr n. hum. Mateusz Zatorski
    Wolontariusz
    Psychotransplantolog – pracuje z osobami oczekującymi na transplantację
  • Anna Pukrop
    Wolontariusz
    Absolwentka Politechniki Śląskiej w Gliwicach, obecnie pracująca w firmie motoryzacyjnej gdzie odpowiada za symulacje komputerowe.
  • dr n. o zdr. Anna Ławnik
    Wolontariusz
    Obecnie pracuje na stanowisku starszego wykładowcy na Wydziale Nauk o Zdrowiu i Nauk Społecznych w PSW w Białej Podlaskiej.
  • Weronika Gajdzik
    Wolontariusz
    Dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach.
  • Beata Dębek
    Wolontariusz
    Specjalista pielęgniarstwa rodzinnego, edukator diabetologiczny. W zawodzie od 28 lat. Uwielbia dzieci i Andre Rieu.
  • dr hab. Katarzyna Góralczyk
    Współpracownik Fundacji
    Długoletni pracownik Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH.
  • Anna Karwowska
    Wolontariusz
    Sama o sobie mówi: „To nie tylko moja praca ale i pasja”. Prowadzi również blog o cukrzycy "Diabetyk i Dietetyk".

DOŁĄCZ DO NASZ I POMÓŻ INNYM

Jesteś pełen uśmiechu i entuzjazmu? Nie czekaj przyłącz się i pomóź nam zmieniać rzeczywistość.