Zespół fundacji
  • Prezes Fundacji
    Pełna poczucia humoru i nieograniczonej wyobraźni. Lepiej wychodzi jej inspirowanie ludzi do działania, niż mówienie.
  • Anna Machowicz
    Fundraiser
    Manager
    W pracy największą wartością dla niej jest spotkanie z drugim człowiekiem i wspólne zmienianie świata na lepsze.
  • Ewa Wszoła
    Dyrektor operacyjny
    Z zamiłowania podróżniczka, która kocha dobrą kuchnię. W życiu najważniejsza jest dla niej rodzina i przyjaciele.
  • Wiktor Witkowski
    Dyrektor ds. Technicznych
    Absolwent Wydziału Prawa i Administracji Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie oraz Wydziału Nauk Politycznych i Studiów Międzynarodowych Uniwersytetu Warszawskiego.
  • dr hab. med. Michał Wszoła
    Przewodniczący Rady Konsorcjum BIONIC
    Chirurg transplantolog, autor nowej metody mini inwazyjnego leczenia powikłanej cukrzycy, pomysłodawca bionicznej trzustki oraz współzałożyciel międzynarodowych platform multimedialnych do wymiany wiedzy medycznej medtube.net i medizzy.com.
  • Jolanta Janiszewska
    Kierownik Biura
    Dzięki mojemu doświadczeniu zawodowemu nie ma dla mnie zadań niemożliwych do wykonania. Jestem urodzoną optymistką – świat jest piękny, a ludzie wspaniali.
  • Marcelina Hakman
    Asystent managera
    Doktorantka Wojskowej Akademii Technicznej w dyscyplinie naukowej nauki o bezpieczeństwie.
  • Joanna Krueger
    Specjalista ds. kontaktu z mediami zagranicznymi
    Studentka drugiego roku lingwistyki stosowanej UW. Pasjonatka nauki o języku, miłośniczka zwierząt i podróżowania.
  • Maciej Twarogowski
    Koordynator projektów
    Pasjonat kina mongolskiego oraz poradników domowych Adama Słodowego. Miłośnik kuchni rumuńskiej.
  • Michał Staniszewski
    Specjalista ds. marketingu internetowego
    Student Logistyki i administrowania w mediach. Interesuje się szeroko pojętymi mediami, zarówno aspektami technicznymi jak i twórczymi.
  • dr hab. med. Michał Wszoła
    Przewodniczący Rady Konsorcjum BIONIC
  • dr n. med. Marta Serwańska – Świętek
    Zespół naukowy
    Doktor nauk medycznych, specjalista chorób wewnętrznych, specjalista nefrologii, specjalista transplantologii klinicznej.
  • dr n. med. Marta Klak
    Manager Laboratorium
    Biotechnolog, doktor nauk medycznych. Studia magisterskie ukończyła na Uniwersytecie Szczecińskim. Lubi podróże, literaturę i dobre kino.
  • lek. Andrzej Berman
    Zespół naukowy
    Brał udział w pierwszym na świecie endoskopowym przeszczepie wysp trzustkowych pod błonę śluzową żołądka.
  • Tomasz Bryniarski
    Zespół naukowy
    Absolwent wydziału Biotechnologii i Ogrodnictwa Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie z tytułem magistra bioinżynierii
  • Igor Zamora
    Zespół naukowy
    Tytuł inżyniera Automatyki i Robotyki uzyskał na Wydziale Mechatroniki Politechniki Warszawskiej.
  • Katarzyna Kosowska
    Zespół naukowy
    Biotechnolog; Absolwentka Wydziału Chemicznego Politechniki Warszawskiej.
  • Aleksandra Kaczorowska
    Zespół naukowy
    Współpracowała z Fundacją, jednak zbyt wcześnie odeszła. Absolwent Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego ( WUM) i UW. Student na Uniwersitat dè Barcelona. Krajowy Koordynator d.s Transplantologii.
  • dr n. biol Piotr Cywoniuk
    Zespół naukowy
    Biotechnolog. Tytuł magistra i doktora nauk biologicznych zdobył na Wydziale Biologii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.
  • dr n. biol. Anna Adamiok
    Zespół naukowy
    Doktor nauk biologicznych. Pierwsze doświadczenie w pracy jako naukowiec zdobyła na praktykach studenckich w Europejskim Laboratorium Biologii Molekularnej w Grenoble. Studia doktoranckie ukończyła na Uniwersytecie Aix-Marseille.
  • Łukasz Kaczyński
    Zespół naukowy
    Technolog Żywności. Studia inżynierskie ukończył w marcu 2017 r. na Wydziale Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
  • Tomasz Dobrzański
    Zespół naukowy
    Absolwent Wydziału MEiL Politechniki Warszawskiej. W czasie wolnym przerabia motocykle i startuje w maratonach rowerowych.
  • Anna Mucha
    Zespół naukowy
    Absolwentka biologii na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Doświadczenie w hodowlach komórkowych zdobyła w Wellcome Sanger Institute w Wielkiej Brytanii.
  • Magdalena Gomółka
    Zespół naukowy
    Absolwentka Wydziału Nauk Biologicznych Uniwersytetu Wrocławskiego z tytułem magistra Genetyki i Biologii Eksperymentalnej. W planach ma rozpoczęcie prac nad doktoratem z ekspresji genów w przebiegu cukrzycy.
  • Patrycja Kowalska
    Zespół naukowy
    Absolwentka Biotechnologii na Wydziale Chemicznym Politechniki Warszawskiej.
  • dr n. wet. Grzegorz Tymicki
    Zespół naukowy
    Biolog, doktor nauk weterynaryjnych. Pracę magisterską i doktorską wykonał na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej w Katedrze Fizjologii Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.
Nasi Wolontariusze
  • Joanna Czerwińska
    Wolontariusz
    Absolwentka Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Prywatnie lubi zdrowy styl życia, uwielbia spacerować i podróżować.
  • Lek. Magdalena Kwapisz
    Wolontariusz
    Autor i współautor wielu publikacji w czasopismach krajowych i zagranicznych oraz doniesień zjazdowych.
  • Lek. Kalina Jędrzejko
    Wolontariusz
    Doktorantka WUM. Jest autorką lub współautorką licznych publikacji z dziedziny chirurgii ogólnej i transplantologii.
  • Lek. Magdalena Nita
    Wolontariusz
    Aktualnie odbywa szkolenie specjalistyczne z zakresu chirurgii ogólnej w Szpitalu Klinicznym Dzieciątka Jezus Warszawskiego UM.
  • Łukasz Górski
    Wolontariusz
    Z wykształcenia biotechnolog, absolwent warszawskiej SGGW. Miłośnik sportu, a w szczególności piłki nożnej i siatkówki plażowej
  • dr n. hum. Mateusz Zatorski
    Wolontariusz
    Psychotransplantolog – pracuje z osobami oczekującymi na transplantację
  • Anna Pukrop
    Wolontariusz
    Absolwentka Politechniki Śląskiej w Gliwicach, obecnie pracująca w firmie motoryzacyjnej gdzie odpowiada za symulacje komputerowe.
  • dr n. o zdr. Anna Ławnik
    Wolontariusz
    Obecnie pracuje na stanowisku starszego wykładowcy na Wydziale Nauk o Zdrowiu i Nauk Społecznych w PSW w Białej Podlaskiej.
  • Beata Dębek
    Wolontariusz
    Specjalista pielęgniarstwa rodzinnego, edukator diabetologiczny. W zawodzie od 28 lat. Uwielbia dzieci i Andre Rieu.
  • dr hab. Katarzyna Góralczyk
    Współpracownik Fundacji
    Długoletni pracownik Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH.
  • Anna Karwowska
    Wolontariusz
    Sama o sobie mówi: „To nie tylko moja praca ale i pasja”. Prowadzi również blog o cukrzycy "Diabetyk i Dietetyk".

DOŁĄCZ DO NASZ I POMÓŻ INNYM

Jesteś pełen uśmiechu i entuzjazmu? Nie czekaj przyłącz się i pomóź nam zmieniać rzeczywistość.