Zespół fundacji
  • Prezes Fundacji
    Pełna poczucia humoru i nieograniczonej wyobraźni. Lepiej wychodzi jej inspirowanie ludzi do działania, niż mówienie.
  • Ewa Wszoła
    Dyrektor operacyjny
    Z zamiłowania podróżniczka, która kocha dobrą kuchnię. W życiu najważniejsza jest dla niej rodzina i przyjaciele.
  • Małgorzata Rudnik
    Coach Zdrowia i Żywienia
    Kierownik Biura
    Wybór jej obecnej drogi zawodowej to efekt doświadczeń życiowych i kilkuletnich poszukiwań jak połączyć zawód z pasją.
  • Wiktor Witkowski
    Dyrektor ds. Technicznych
    Absolwent Wydziału Prawa i Administracji Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie oraz Wydziału Nauk Politycznych i Studiów Międzynarodowych Uniwersytetu Warszawskiego.
  • dr hab. med. Michał Wszoła
    Przewodniczący Rady Konsorcjum BIONIC
    Chirurg ogólny, transplantolog, od wielu lat zajmuje się diagnostyką endoskopową przewodu pokarmowego.
  • Marcelina Hakman
    Asystent managera
    Doktorantka Wojskowej Akademii Technicznej w dyscyplinie naukowej nauki o bezpieczeństwie.
  • Anna Machowicz
    Fundraiser
    Manager
    W pracy największą wartością dla niej jest spotkanie z drugim człowiekiem i wspólne zmienianie świata na lepsze.
  • Joanna Krueger
    Asystentka biura
    Studentka drugiego roku lingwistyki stosowanej UW. Pasjonatka nauki o języku, miłośniczka zwierząt i podróżowania.
  • Maciej Twarogowski
    Koordynator projektów
    Pasjonat kina mongolskiego oraz poradników domowych Adama Słodowego. Miłośnik kuchni rumuńskiej.
  • dr hab. med. Michał Wszoła
    Przewodniczący Rady Konsorcjum BIONIC
  • dr n. med. Marta Serwańska – Świętek
    Zespół naukowy
    Doktor nauk medycznych, specjalista chorób wewnętrznych, specjalista nefrologii, specjalista transplantologii klinicznej.
  • dr n. med. Marta Klak
    Zespół naukowy
    Biotechnolog, doktor nauk medycznych. Studia magisterskie ukończyła na Uniwersytecie Szczecińskim. Lubi podróże, literaturę i dobre kino.
  • Andrzej Berman
    Zespół naukowy
    Brał udział w pierwszym na świecie endoskopowym przeszczepie wysp trzustkowych pod błonę śluzową żołądka.
  • mgr inż. Katarzyna Kosowska
    Zespół naukowy
    Biotechnolog; Absolwentka Wydziału Chemicznego Politechniki Warszawskiej.
  • Aleksandra Kaczorowska
    Zespół naukowy
    Współpracowała z Fundacją, jednak zbyt wcześnie odeszła. Absolwent Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego ( WUM) i UW. Student na Uniwersitat dè Barcelona. Krajowy Koordynator d.s Transplantologii.
  • Sabina Urban
    Zespół naukowy
    Absolwentka Wydziału Lekarsko - Biotechnologicznego i Medycyny Laboratoryjnej na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym.
  • Ewa Buczek
    Zespół naukowy
    W lipcu 2017 roku ukończyła studia chemiczne na wydziale Nowych Technologii i Chemii w Wojskowej Akademii Technicznej.
  • Łukasz Kaczyński
    Zespół naukowy
    Technolog Żywności. Studia inżynierskie ukończył w marcu 2017 r. na Wydziale Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
  • Waldemar Nazaruk
    Zespół naukowy
    Ukończył studia chemiczne na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu, na specjalizacji Chemia Polimerów.
  • Tomasz Dobrzański
    Zespół naukowy
    Absolwent Wydziału MEiL Politechniki Warszawskiej. W czasie wolnym przerabia motocykle i startuje w maratonach rowerowych.
  • Edyta Majdańska
    Zespół naukowy
    Technolog Chemiczny. Studia magisterskie ukończyła na Wydziale Chemicznym Politechniki Warszawskiej. Zainteresowania: Fotografia...
  • dr n. biol. Anna Adamiok
    Zespół naukowy
    Doktor nauk biologicznych. Pierwsze doświadczenie w pracy jako naukowiec zdobyła na praktykach studenckich w Europejskim Laboratorium Biologii Molekularnej w Grenoble. Studia doktoranckie ukończyła na Uniwersytecie Aix-Marseille. Karierę naukową kontynuowała w Centrum Biologii Komórki w Montpellier.
Nasi Wolontariusze
  • Joanna Czerwińska
    Wolontariusz
    Absolwentka Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Prywatnie lubi zdrowy styl życia, uwielbia spacerować i podróżować.
  • Lek. Magdalena Kwapisz
    Wolontariusz
    Autor i współautor wielu publikacji w czasopismach krajowych i zagranicznych oraz doniesień zjazdowych.
  • Lek. Kalina Jędrzejko
    Wolontariusz
    Doktorantka WUM. Jest autorką lub współautorką licznych publikacji z dziedziny chirurgii ogólnej i transplantologii.
  • Lek. Magdalena Nita
    Wolontariusz
    Aktualnie odbywa szkolenie specjalistyczne z zakresu chirurgii ogólnej w Szpitalu Klinicznym Dzieciątka Jezus Warszawskiego UM.
  • Łukasz Górski
    Wolontariusz
    Z wykształcenia biotechnolog, absolwent warszawskiej SGGW. Miłośnik sportu, a w szczególności piłki nożnej i siatkówki plażowej
  • dr n. hum. Mateusz Zatorski
    Wolontariusz
    Psychotransplantolog – pracuje z osobami oczekującymi na transplantację
  • Anna Pukrop
    Wolontariusz
    Absolwentka Politechniki Śląskiej w Gliwicach, obecnie pracująca w firmie motoryzacyjnej gdzie odpowiada za symulacje komputerowe.
  • dr n. o zdr. Anna Ławnik
    Wolontariusz
    Obecnie pracuje na stanowisku starszego wykładowcy na Wydziale Nauk o Zdrowiu i Nauk Społecznych w PSW w Białej Podlaskiej.
  • Beata Dębek
    Wolontariusz
    Specjalista pielęgniarstwa rodzinnego, edukator diabetologiczny. W zawodzie od 28 lat. Uwielbia dzieci i Andre Rieu.
  • dr hab. Katarzyna Góralczyk
    Współpracownik Fundacji
    Długoletni pracownik Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH.
  • Anna Karwowska
    Wolontariusz
    Sama o sobie mówi: „To nie tylko moja praca ale i pasja”. Prowadzi również blog o cukrzycy "Diabetyk i Dietetyk".

DOŁĄCZ DO NASZ I POMÓŻ INNYM

Jesteś pełen uśmiechu i entuzjazmu? Nie czekaj przyłącz się i pomóź nam zmieniać rzeczywistość.