Research team
  • dr hab. med. Michał Wszoła
    Przewodniczący Rady Konsorcjum BIONIC
    Chirurg transplantolog, autor nowej metody mini inwazyjnego leczenia powikłanej cukrzycy, pomysłodawca bionicznej trzustki oraz współzałożyciel międzynarodowych platform multimedialnych do wymiany wiedzy medycznej medtube.net i medizzy.com.
  • dr n. med. Marta Serwańska – Świętek
    Zespół naukowy
    Doktor nauk medycznych, specjalista chorób wewnętrznych, specjalista nefrologii, specjalista transplantologii klinicznej.
  • dr n. med. Marta Klak
    Manager Laboratorium
    Biotechnolog, doktor nauk medycznych. Studia magisterskie ukończyła na Uniwersytecie Szczecińskim. Lubi podróże, literaturę i dobre kino.
  • lek. Andrzej Berman
    Zespół naukowy
    Brał udział w pierwszym na świecie endoskopowym przeszczepie wysp trzustkowych pod błonę śluzową żołądka.
  • Aleksandra Kaczorowska
    Zespół naukowy
    Współpracowała z Fundacją, jednak zbyt wcześnie odeszła. Absolwent Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego ( WUM) i UW. Student na Uniwersitat dè Barcelona. Krajowy Koordynator d.s Transplantologii.
  • Tomasz Dobrzański
    Zespół naukowy
    Absolwent Wydziału MEiL Politechniki Warszawskiej. W czasie wolnym przerabia motocykle i startuje w maratonach rowerowych.