Małgorzata Rudnik

Coach Zdrowia i Żywienia
    Kierownik Biura

Wybór jej obecnej drogi zawodowej to efekt doświadczeń życiowych i kilkuletnich poszukiwań jak połączyć zawód z pasją. Bardzo lubi pracować z ludźmi i dla ludzi. Z wykształcenia jest magistrem ekonomii, a z zamiłowania coachem zdrowia i żywienia.

Studia Podyplomowe Coaching zdrowia i żywienia ukończyła w czerwcu 2017r.

Pomaga osobom z cukrzycą oraz po przeszczepie, głownie trzustki. Pokazuję swoim przykładem jak można się cieszyć i żyć pełnią życia z tym co się ma, a nie narzekać czego się nie ma. Niezależnie czy jest się zdrowym czy chorym to od nas zależy jaką drogę wybieramy.

Przez prawie całe swoje życie (24 lata) miała cukrzycę typu 1. Odkąd pamięta poszukiwała metody wyleczenia się z niej. W 2009r. pojawiła się możliwość zakwalifikowania jej do przeszczepu samej całej trzustki zanim rozwiną się poważne powikłania cukrzycowe takie jak np. utrata wzroku, niewydolność nerek. Jej walka o lepsze życie bez cukrzycy trwała prawie 2 lata i zakończyła się sukcesem 22 października 2010r. W tym dniu w Szpitalu Klinicznym Dzieciątka Jezus w Warszawie odbył się jej przeszczep trzustki. I tak jest pierwszą osobą w Polsce, której taki zabieg wykonano i w ten sposób została wyleczona z cukrzycy.