Ewa Buczek

W lipcu 2017 roku ukończyła studia chemiczne na wydziale Nowych Technologii i Chemii w Wojskowej Akademii Technicznej.

Zespół naukowy

W lipcu 2017 roku ukończyła studia chemiczne na wydziale Nowych Technologii i Chemii w Wojskowej Akademii Technicznej, uzyskując tytuł magistra inżyniera chemii (specjalizacja: materiały niebezpieczne i ratownictwo chemiczne). Prowadząc badania do pracy dyplomowej analizowała stan środowiska naturalnego na terenach byłej kopalni siarki, oceniając stopień zanieczyszczenia metalami ciężkimi oraz siarką. W ramach dalszych badań naukowych opracowała i zoptymalizowała nową metodę oznaczania siarki w próbkach środowiskowych.

Obecnie członek zespołu chemicznego grupy naukowej w Fundacji Badań i Rozwoju Nauki.

Na co dzień chętnie poszerza swoją wiedzę i nie boi się nowych wyzwań. Prywatnie uwielbia długie spacery, prowadzi aktywny tryb życia, a w wolnych chwilach podróżuje.