Edyta Majdańska

Technolog Chemiczny. Studia magisterskie ukończyła na Wydziale Chemicznym Politechniki Warszawskiej. Zainteresowania: Fotografia...

Zespół naukowy

Technolog Chemiczny. Studia magisterskie ukończyła na Wydziale Chemicznym Politechniki Warszawskiej na kierunku Technologia Tworzyw Sztucznych, gdzie w ramach badań do pracy dyplomowej prowadziła doświadczenia z zakresu przepuszczalności warstw okluzyjnych tworzonych przez modyfikowane układy emulsyjne i hydrożelowe o zastosowaniach kosmetycznych. Pierwsze doświadczenie zawodowe zdobywała jako Technolog w Dziale Badawczo-Rozwojowym w dużej firmie przemysłowej z branży chemicznej, prowadząc prace badawcze, których celem było opracowanie nowej technologii otrzymywania nietoksycznych środków plastyfikujących i stabilizujących do przetwórstwa tworzyw sztucznych. Opracowana przez nią nowa metoda syntezy nietoksycznego plastyfikatora została 2015 roku opatentowana.

Zainteresowania: Fotografia, retusz i fotomontaż zdjęć, projektowanie kompozycji kosmetycznych na bazie składników pochodzenia naturalnego, muzyka klasyczna, literatura współczesna, fitness.