Aleksandra Kaczorowska

Współpracowała z Fundacją, jednak zbyt wcześnie odeszła. Absolwent Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego ( WUM) i UW. Student na Uniwersitat dè Barcelona. Krajowy Koordynator d.s Transplantologii.

Zespół naukowy

MMsc, T.C. Krajowy Koordynator ds. Transplantologii. Specjalista Bankowania Tkanek i Komórek.

Współpracowała z Fundacją, jednak zbyt wcześnie odeszła.

Krajowy Koordynator d.s Transplantologii.

W 2009 roku Uniwersitat de Barcelona- tytuł Międzynarodowego koordynatora ds. Transplantologii.

Od 2004 roku związana z transplantologia. Pierwsze doświadczenie jako perfuzjonista kardiochirurgiczny oraz Koordynator ds. Transplantologii Kliniki Kardiochirurgii. W 2012 roku rozpoczęła badania naukowe w Zakładzie Medycyny Sądowej w Warszawie. Za swoja pracę w tym kierunku otrzymała nagrodę naukową III stopnia Rektora Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

Od 2015 roku pracuje w Krajowym Centrum Bankowania Tkanek i Komórek w Warszawie. Twórca systemu pobierania tkanek w Polsce od zmarłych dawców wielonarządowych. Członek zespołu transplantacyjnego. Prowadzi również szkolenia i wykłady z zakresu pobierania, bankowania tkanek i komórek od dawców zmarłych. Od 2017 związana z fundacją jako koordynator ds. Transplantologii i spec od pobierania tkanek do badań nad bioniczne trzustką. Obecnie w trakcie studiów Uniwersitat de Barcelona, studia Unternational Master in Donation and Transplantation of Organ Tissue and Cells International.