Nasze projekty
REALIZOWANE
Projekt
Ogarnij Cukier

To autorski program edukacyjny Fundacji Badań i Rozwoju Nauki, który powstał z myślą o osobach chorujących na cukrzycę i ich rodzinach.

Planowanie zabezpieczenia medycznego dla podróży załogowej
na MARSA

Grupa polskich lekarzy przygotowała opracowanie naukowe, które ma pomóc w planowaniu kosmicznej podróży.

Biodrukowanie
Bionicznej Trzustki

Biodrukowanie tkanek jest bardzo obiecującą i coraz bardziej rozpowszechnioną metodą, stosowaną w medycynie.

Zebraliśmy
144 787 PLN na zakup drukarki 3D

Grupa młodych polskich naukowców pod kierunkiem chirurga transplantologa dr hab. med. Michała Wszoły chce pomóc tysiącom chorych na cukrzycę. I to w sposób, który zastąpi konieczność przewlekłej insulinoterapii.

ZAPLANOWANE
Tworzenie darmowych aplikacji medycznych poprawiających
wyniki leczenia

Projekt Finansowany ze środków własnych fundacji przy współpracy z Przychodnią Lekarską MediSpace z Warszawy.

Projekt stworzenia pompy, zwiększającej przydatność narządów
do transplantacji

Niedobór narządów do transplantacji zmusza do wykorzystania narządów pobieranych od dawców.